Pradedantiems kurti jaukių namų interjerą: nuo ko pradėti?

Taigi, jūs nusprendėte leistis į įdomią savo gyvenamosios erdvės pagražinimo kelionę? Nesvarbu, ar esate namų dekoravimo naujokai, ar patyręs entuziastai, tam, kad ši patirtis būtų sėkminga ir maloni, labai svarbu yra teisingai pradėti. Būtent todėl šiandien pateiksime kelis gerus patarimus, kurie padės jums teisingai pradėti savo namų interjero kūrimo odisėją.

Išmatuokite du kartus, pirkite – kartą

Visi žino patarlę „devynis kartus matuok, dešimtą – kirpk“. Panašiai ir pradėjus baldų ir aksesuarų rinkimosi procesą, verta pirmiausi po ranka turėti matavimo juostą. Tikslūs matavimai yra labai svarbūs norint užtikrinti, kad viskas sklandžiai sutilptų jūsų dekoruojamoje erdvėje. Įsigykite nebūtinai labai modernų, bet jums patogų matavimo prietaisą ir išmatuokite ne tik bendrus kambario matmenis, bet ir konkrečias vietas, kur stovės numatyti baldai ir dekoras.

Viską dokumentuokite

Namų interjero kūrimas apima daugybę sprendimų, nes turėsite numatyti viską, nuo dažų spalvų iki baldų stiliaus. Kad išvengtumėte painiavos ir užtikrintumėte nuoseklumą, turėkite tam tikslui skirtą bloknotą arba skaitmeninį dokumentą, kuriame užsirašykite matavimus, spalvų pavyzdžius, idėjas ir kita. Tai labai padės, kai atsidursite įvairiuose šio projekto etapuose, nes nereikės vėl ir vėl priimti tų pačių sprendimų. Maža to, jei namų puošyboje dalyvauja keli žmonės, bendrame skaitmeniniame dokumente pažymėtos idėjos, kaip „kilimai 200×300“ ar „svetainės dažų spalva“ reiškia ir mažiau kivirčų, kai viena pusė pamiršta, kas buvo sutarta arba nuperka ne to atspalvio, dydžio ar stiliaus gaminius.

Nusistatykite realų biudžetą

Biudžeto sudarymas yra esminis žingsnis bet kurioje interjero dekoravimo kelionėje. Nustatykite, kiek norite investuoti į savo projektą ir paskirkite lėšų įvairiems aspektams, tokiems kaip baldai, dekoras ir bet kokia profesionali pagalba. Tai padės priimti pagrįstus sprendimus ir išvengti per didelių išlaidų, o galbūt ir padės nuspręsti kokias medžiagas rinktis ar kuriuos baldus įsigyti.

Apibrėžkite savo būsto stilių ir spalvų paletę

Skirkite laiko patyrinėti ir apmąstyti savo asmeninį stilių. Nesvarbu, ar linkstate į modernų minimalizmą, klasikinę eleganciją ar eklektišką žavesį, aiški vizija padės renkantis dekoro elementus. Kai stilius jau aiškus, pasirinkite spalvų paletę, kuri jums patinka ir sukuria pageidaujamą nuotaiką. Kai esminės gairės aiškiai nutartos, tada jau rinkitės šią spalvų gama papildančius atspalvius ir stiliui artimus baldus.

Atkreipkite dėmesį į funkcionalumą

Nors estetika yra be galo svarbi, nepamirškite funkcionalumo. Įvertinkite būsimus, kiekvienam kambariui keliamus reikalavimus ir pirmenybę visada teikite baldams bei dekorui, kurie ne tik padidina erdvės vizualinį patrauklumą, bet ir praktiškumą: gražūs kambariai puikiai atrodo žurnalo puslapiuose, o gyventi maloniau dar ir patogiuose namuose.

Pradėti interjero dekoravimo kelionę – tai nuostabi ir jaudinanti užduotis, tad tikimės, kad šie patarimai, padės jums pasukti teisingu keliu. Atminkite, kad dekoravimas yra kūrybinė jūsų asmenybės išraiška, todėl mėgaukitės procesu ir leiskite savo unikaliam stiliui atsispindėti būsimuose namuose!