KODĖL VERTA BENDRADARBIAUTI SU LENTPJŪVE?

Lentpjūvės paslaugos yra naudingos tada, kai reikia apsirūpinti statybinėmis medžiagomis naujų namų statybai arba patalpų apdailai reikalinga mediena. Ji jau būna patikimai impregnuota ir išdžiovinta, jei reikia, gali būti ir nuobliuota. Klientui pageidaujant lentpjūvės gaminiai gali būti jam pristatomi jo nurodytu adresu.

Kas yra vadinama medienos impregnavimu?

Medienos impregnavimu yra vadinamas jos apdorojimas cheminėmis medžiagomis. Tai yra naudojama medienos apsaugai nuo kenkėjų, nuo galimų spalvinių pokyčių ir puvimo bei pelėsinio grybo. Visa tai akivaizdžiai prailgina medienos naudojimo laiką. Impregnavimui yra naudojamas specialus sertifikuotas skystis, kuris nekelia aplinkai grėsmės.

Dėl kokių tikslų medienos gaminiai yra obliuojami?

Kadangi obliuota mediena turi konkrečią paskirtį, tai obliuojamos gali būti dailylentės, terasinės lentos, grindų arba lubų lentos bei lentos tvorai. Mediena yra obliuojamai specialiomis staklėmis. Po obliavimo ji įgauna idealiai lygų paviršių, tada ją yra lengviau dažyti arba lakuoti.

Dažniausiai obliuojamos maumedžio, pušies arba eglės lentos. Jomis iškaltos sienos arba grindys labai estetiškai atrodo, o jų patvarumas dėl to nė kiek nesumažėja. Obliuota mediena tinka ne tik pastatų vidaus, bet ir jų išorės apdailai.

Obliuojamos ne tik lentos, bet ir tašai, kitos interjere naudojamos medienos detalės. Be to, obliuotos medienos matavimai yra tikslesni, o tai yra didelis jos privalumas.

Kaip mediena yra džiovinama?

Lentpjūvės paslaugos, medienos džiovinimui dažniausiai naudoja konvekcines džiovyklas. Džiovinimo metu iš jos yra visiškai pašalinama drėgmė. Dėl to mediena pasidaro stipresnė, o jos svoris ryškiai sumažėja, ji mažiau išsikraipo, jai nebegresia puvimas. Todėl jos tarnavimo amžius smarkiai pailgėja.

Medienos džiovinimo procesas yra kompiuterizuotas bei automatizuotas. Naujausios technologijos palaiko reikiamą šilumos kiekį ir drėgmės lygį medienos džiovinimo kameroje. Tai padeda išvengti galimo medienos skeldėjimo ir vidinių jos įtempimų.

Kokiais būdais paruošti medienos gaminiai gali būti pristatomi klientui?

Atsižvelgiant į kliento pageidavimus, mediena jam į nurodytą vietą gali būti atvežta su fiskaru arba su paprastu sunkvežimiu. Aišku, kad visi medienos kroviniai yra pristatomi su tinkamai prižiūrimu transportu, todėl paskirties vietą visada pasiekia laiku, nes netrukdo jokie techniniai nesklandumai.