Pavasario mados tendencijos

Nors kol kas iš namų neišeiname be šiltos žieminės striukės, po truputį pradedame galvoti apie pavasarį, kuomet galėsite vilkėti kur kas plonesnius ir stilingesnius rūbus. Ne paslaptis, kad kiekvienais metais šiek tiek kinta šiam sezonui būdingos mados, tad kol apie tokią aprangą galime tik pasvajoti, pravartu susipažinti su populiariausiomis tendencijomis – galbūt jos paskatins kardinaliems stiliaus pokyčiams. Kokie rūbai bus madingi šį pavasarį?

Trumpi šortai

Šiais metais ant podiumų galėjome išvysti pačius įvairiausius trumpų šortų modelius. Skyrėsi jų spalvos, medžiagos, kirpimai ir kitos detalės, tačiau žinutė buvo aiški – be jų šį sezoną neturėtų apsieiti nei viena stilinga moteris. Tiesa, pavasario pradžioje tokius rūbus teks derinti su storesnėmis pėdkelnėmis, tačiau prasidedant vasarai, tuos pačius šortus galėsite mūvėti ir be jų.

Kelnės paaukštintu juosmeniu

Nepriklausomai nuo to, kokio tipo ir spalvos kelnes pirksite pavasariui, nesuklysite pirmenybę teikdamos paaukštintą juosmenį turintiems modeliams. Kuo aukštesnis jis bus, tuo madingesni bus tokie drabužiai. Gera žinia ta, kad toks siluetas vizualiai prailgina kojas – didelė tikimybė, kad tokias kelnes į savo garderobą norėsis įtraukti net ir pasibaigus sezonui.

Rožių raštai

Šį pavasarį madoje nestokosime romantikos, kurią sukurti padės rožių motyvai – tiek ši, tie kitos gėlės bus ypač populiarios. Rožių atspaudai, gėlių papuošimai, trimatės aplikacijos ar žiedlapių formos siluetai – dizaineriai ieško vis naujų būdų, kaip šiuos augalus įtraukti į mūsų aprangą. Pasiūla bus tokia gausi, kad su šiomis gėlėmis susidraugaus net ir tos, kurioms iki šiol sunkiai sekėsi tai daryti.

Baltos suknelės

Nesuklysime pasakę, kad balta suknelė yra viena pagrindinių šio pavasario mados tendencijų, kuria dizaineriai siekė išreikšti lengvumo jausmą. Madingos bus bet kokių baltos spalvos atspalvių, skirtingų ilgių, įvairių kirpimų suknelės, tad turėsite galimybę išlikti artimos savo įvaizdžiui, tačiau tuo pačiu neatsilikti nuo vyraujančių madų. Jei rinksitės plonesnių audinių sukneles, kartu su jomis žavingai atrodys stilingi pavasariniai paltukai – tokį rūbą taip pat privalu turėti savo spintoje.

Polo marškinėliai

Žymiausi dizaineriai teigia, kad polo marškinėliai ir vėl sugrįžta į madą – tiesa, šiais metais juos siūloma derinti drąsiau nei bet kada anksčiau. Vilkėkite polo marškinėlius su ilgais sijonais, šortais, sportinėmis ar klasikinėmis kelnėmis – tokiems ir dar įdomesniems sprendimams šį pavasarį uždegta žalia šviesa.

Metalų atspindžiai

Panašu, kad blizgučiai ir metalinė apdaila pastaruoju metu neapleidžia madingiausių tendencijų sąrašų, tačiau šį pavasarį bus galima pastebėti dar didesnį blizgėjimą. Jei mėgstate drąsesnį įvaizdį, galite puoštis aukso, sidabro ar kito metalo spalvos suknelėmis, tačiau jeigu blizgučius dar tik bandote prisijaukinti, tai bus galima padaryti pasitelkus kelis nedidelius, tačiau efektyvius aksesuarus.

Švelnūs pasteliniai atspalviai

Sunku sugalvoti geresnį būdą laukti pavasario, nei iš karto pasipuošti švelniais melsvais, šviesiai rožiniais, šaltos mėtos ar kitais pasteliniais atspalviais. Visi jie ne tik   dvelkia pavasariu, bet ir puikiai dera su tokiomis klasikinėmis spalvomis kaip juoda ar smėlinė. Verta pagalvoti ir apie pastelinės spalvos lietpaltį – platų jų pasirinkimą surasite Pigu.lt el. parduotuvėje arba paspaudusios ant šios nuorodos: https://pigu.lt/lt/paltai-moterims/f/all/lietpalciai.

Ryškiai raudoni tonai

Jei visgi norisi pavasario laukti ryškiai, pastelinius atspalvius iškeiskite į akį rėžiančią raudoną – ji šiemet nukonkuravo „barbiškus“ rožinius tonus ir yra laikoma karščiausia 2024-ųjų spalva. Nesuklysite, jeigu tokią spalvą dėvėsite nuo galvos iki kojų, tačiau jeigu norisi ne tokio drąsaus įvaizdžio, raudonus akcentus galite pasirinkti batams ar aksesuarams. Turėkite omenyje, kad ši spalva puikiai dera su sodriais kakavos ar švelniais kreminiais tonais.

Prašmatnesnė kasdienybė

Sekant praėjusiais metais išpopuliarėjusią tylios prabangos tendenciją, šis podiumo stilius ir toliau skatina rinktis kokybiškus, nesenstančio dizaino drabužius. Norint stilingai atrodyti kasdienybėje, nėra geresnio laiko investuoti į tobulai prigludusį švarką, ryškesnius dryžuotus marškinius ir prabangų diržą. Ypač daug dėmesio reikėtų skirti pastarajam aksesuarui, kuris į naują lygmenį gali perkelti bet kokią aprangą.

Tarp visų šių rūbų turėtų pavykti surasti bent kelis, kuriuos norėsis įtraukti į savo įvaizdį. Svarbiausia, kad apranga padėtų Jums jaustis savimi – tokių drabužių paieškos turėtų būti pagrindinis Jūsų tikslas.