Kas yra saugus internetas?

Kas yra saugus internetas?

Kad internetas šiandien yra vienas reikalingiausių bei svarbiausių įrankių, dėlto abejonių nekyla  niekam – internetą naudojame ne tik tuomet, kai dirbame, bet ir tada, kai studijuojame, keliaujame ir t.t. Tačiau ir tai – dar ne viskas: taip pat nereikia pamiršti, kad būtent šiuo įrankiu naudojasi ypač įvairaus amžiaus žmonės, o vaikai – taip pat. Taigi, klausimas, kaip sukurti saugų internetą, yra kaip niekada aktualus. Taigi, kaip tai padaryti? Yra daug taisyklių, kurių reikia laikytis, kad būtų užtikrintas saugus internetas. 

  1. Ko gero, jau ne kartą esate girdėję apie antivirusinių programų svarbą. Reikia pasakyti, kad jos yra itin reikšmingos ne tik tuo atveju, kai kalbame apie darbą kompiuteriu, bet ir tuo atveju, kai kalbame apie naudojimąsi internetu. Taigi, pasirūpinkite iš anksto, kad kompiuteryje, kurį naudojate naršymui internete, būtų įdiegta antivirusinė programa. 
  2. Dar viena taisyklė, kuri irgi yra svarbi, ir, kurios reikia paisyti, jeigu norite užtikrinti interneto saugumą, yra ta, kad turite lankytis tik tikrose interneto svetainėse. Svarbu pasakyti, internetiniai sukčiai neretai sukuria fiktyvias svetaines, tam, kad išviliotų asmens duomenis. Taigi, būkite budrūs. 
  3. Ne paslaptis ir tai, kad naršydami internete mes negalime išvengti reklaminių skydelių. Belieka tik pridurti, kad jų yra labai daug ir įvairių, tad jūs turite būti itin atsargūs: jeigu reklaminis skydelis kelia įtarimą ar atrodo nekokybiškai, tai jokiu būdu nespauskite.
  4. Šiandien jau būtų sunku rasti žmogų, kuris nesinaudotų socialiniu tinklu. Belieka tik pasakyti, kad socialiniai tinklai yra ta erdvė, kurioje pateikiame ir nemažai asmeninės informacijos. Taigi, tai darydami būkite itin budrūs, ir kiekvieną kartą, kai paskelbiate apie save ką nors asmeniško, pagalvokite, ar tai tikrai yra saugu. 

Daugiau informacijos galite rasti http://www.auth.lt/kompiuteriai/.