KOKIE YRA MATAVIMO IR TESTAVIMO PRIETAISAI?

RSdelivers el. parduotuvės asortimente greta informacinių technologijų, elektroninių įrenginių rikiuojasi ir tokie testavimo bei matavimo prietaisai, kaip optinės galios ir LAN matuokliai, reflektometrai, multimetrai, oscilografai, įvairūs testeriai, termovizoriai ir metalo ieškikliai.

Koks prietaisas matuoja optinę galią?

Optinę galią nustato reflektometras. Tai padaro fiksuodamas optinės galios silpnėjimą šviesolaidžio tinkle, todėl yra reikalingas šioje srityje dirbantiems specialistams. Šis prietaisas į vieną šviesolaidžio galą paleidžia trumpą šviesos blyksnį. Paskui tenai pasklidusi šviesos energija yra išmatuojama nuo impulso paleidimo pradžios prabėgusiu laiko tarpu.

Kas tiria pasikartojančius signalus?

Elektros signalo formą stebi ir pasikartojančius vos keletą akimirksnių trunkančius signalus tiria oscilografas. Tai yra reikalinga pramoninei gamybai, elektrotechnikai ir medicininei įrangai. Oscilografuose yra įdiegta duomenų saugojimo ir perrašymo funkcija. Jais testuojami įvairios paskirties elektros prietaisai.

Kokias funkcijas atlieka LAN matuokliai?

LAN matuokliais naudojasi tie specialistai, kurie testuoja kabelius ir jų tinklus. Šios rūšies matuokliai naudoja dažniu pagrįstus matavimus, kuriais patikrina kabelio būklę ir tiksliai nustato vietą, kurioje kabelis yra pažeistas. LAN matuokliai taip pat padeda įvertinti artimiausio komutatoriaus būklę ir nustatyti atsiradusius vietinio tinklo nesklandumus.

Kam yra naudojamas multimetras?

Multimetras – tai toks elektronikos įrankis, kuris yra skirtas matuoti įtampą, amperus ir varžą. Kitaip tariant, tai yra universalaus naudojimo prietaisas, kuris vienas pats gali atlikti voltmetro, ampermetro ir varžos matuoklio veiksmus. Jis suteikia išsamią informaciją apie esamą elektros grandinės darbinę būklę net ir tada kai maitinimas yra išjungtas. Multimetrai yra dviejų rūšių – analoginiai ir skaitmeniniai.

Kokią naudą duoda termovizoriai?

Termovizoriai yra naudojami tada, kai reikia ieškoti miške pasiklydusių žmonių arba iš aptvaro pabėgusių gyvūnų. Jais įvertinama gyvenamųjų pastatų šiluminės energijos būklė. Šiais prietaisais naudojasi teisėsaugos pareigūnai, ugniagesiai gelbėtojai, medicinos darbuotojai ir šilumos ūkio specialistai.

Kaip patogiausia pirkti elektronikos prekes?

Elektronikos prekes patogiausia pirkti internetu, nes tada galima lengvai rasti visą reikiamą informaciją apie jus dominančius prietaisus bei įrenginius. Ši prekybos rūšis labai palengvina atsiskaitymą už prekes, o po apmokėjimo prekes pirkėjui pristato siuntų pervežimo kurjeriai.