Kurių dalykų korepetitoriai moksleiviams reikalingi dažniausiai?

Mokykloje, pamokų metu, iššūkių netrūksta. Tačiau žvelgiant į tendencijas, mokinių ir mokytojų atsiliepimus – vieni dalykai pasirodo esantys sunkesni už kitus. Apžvelkime, kokios pamokos įvairių klasių moksleiviams kelia didžiausius iššūkius ir į kurių dalyku korepetitorius vaikai ar tėvai kreipiasi dažniausiai.

Lietuvių kalba

Nors lietuvių kalba ir yra gimtoji, jos mokymasis nemažai daliai mokinių yra labai sudėtingas. Kadangi mokytojams reikia spėti pagal programą supažindinti vaikus su labai dideliu kiekiu medžiagos, individualaus dėmesio neretai stinga. Būtent dėl to tėvai kreipiasi į korepetitorius dėl individualių lietuvių kalbos pamokų. Jos reikalingos ir prieš PUPP, ir prieš VBE ar net norint pagerinti mokymosi rezultatus kitose klasėse.

Matematika

Matematikos korepetitoriai yra kone reikalingiausi. Jeigu pastebėjote naujienas žiniasklaidoje, pastaraisiais metais tarp tėvelių ir mokytojų atsiranda vis daugiau nerimo dėl vaikų rezultatų per matematikos egzaminus ir užduotis. Kai kada vaikams nepakanka laiko įsigilinti į temas klasėje, reikia daugiau pedagogo dėmesio, kitokio paaiškinimo, draugiškesnio bendravimo. Visa tai suteikia korepetitoriai, kurie padeda išmokti spręsti uždavinius, paruošia egzaminams bei padeda įsisavinti reikalingą medžiagą.

Biologija

Biologija – įdomus, tačiau tuo pat metu ir tikrai sudėtingas dalykas. Jame daug sąvokų, procesų, kurie apima mus supantį pasaulį, o jis tikrai yra sudėtingas. Biologijos korepetitoriai gali tapti nepakeičiama pagalba jūsų atžalai. Korepetitoriai padeda įsisavinti bei praeiti sudėtingas temas ir pritaiko mokymosi medžiagą prie jūsų vaiko stiprybių bei poreikių. Biologija, mokomasi su korepetitoriumi padeda jaustis užtikrinčiau tiek prieš kontrolinius, tiek prieš egzaminus.

Fizika

Fizika dėl to, kad gali tam tikrose srityse būti panaši į matematiką ir dėl to, kad tuo pačiu metu apima daug teorijos, yra tikrai kietas riešutas. Mokiniams svarbu ne tik gerai spręsti uždavinius, tačiau ir mokėti pritaikyti teoriją, suprasti tam tikrų procesų ryšius, esmę, detales. Dirbdami su korepetitoriais moksleiviai gali geriau suprasti egzaminų reikalavimus ir mokymosi programą. Dažnai padeda fizikos uždavinių sugretinimas su realiomis situacijomis. Be to, čia įgytos žinios gali pereiti į kitus dalykus – matematiką ar chemiją, taip stiprinant abituriento bendrą išsilavinimą.