Kaip miegamajame sukurti funkcionalų apšvietimą ir tuo pačiu išsaugoti privatumą?

Kurdami miegamojo apšvietimą, turite užtikrinti, kad jis būtų praktiškas ir kartu kuriantis jaukią atmosferą kambaryje. Vyraujanti nuotaika šiame kambaryje yra nepaprastai svarbi mūsų patogumui ir poilsio kokybei, tačiau tuo pačiu metu norime ir funkcionalios erdvės, kurioje vėlų vakarą galėtume skaityti knygą. Kaip suderinti šias apšvietimo ypatybes ir kokie sprendimai bus geriausi miegamajame? Nebrangios naktinės užuolaidos gali įnešti nepaprasto jaukumo ir, žinoma, privatumo į jūsų poilsio erdvę, o halogeniniai apšvietimai puikiai tiks vakariniam knygų skaitymui. Taigi viską sužinosite jau netrukus.

Šviesos šaltinis – kokias lemputes naudoti miegamajame? 

Jeigu neremontuojame miegamojo kambario, dažniausiai negalime iš esmės pakeisti apšvietimo sistemos. Pagrindinį lubinį šviestuvą ar sieninius šviestuvus galima gana nesunkiai pakeisti, tačiau jie bus tose pačiose vietose, kaip ir anksčiau. 

Tačiau viskas gali pasikeisti pasirinkus kitokias lemputes ir jungiklius. Norėdami pasirūpinti tinkamu atmosferos kūrimu miegamajame, turėtume rinktis kintamos spalvos ir šviesos intensyvumo LED lemputes. Šiuolaikiniai sprendimai leidžia valdyti tokio tipo šviesos šaltinius nuotolinio valdymo pulteliu, o kartais net ir išmaniuoju telefonu. 

Taip pat šviesos jungiklius bus lengva pakeisti jungikliais su reguliatoriais arba nuotoliniu būdu valdomais. Kiekvienas iš mūsų yra patyręs situaciją, kai gulėdami šiltoje lovoje arba kai esame gerokai apsnūdę, nebenorime lipti iš lovos užgesinti šviesos. Nuotoliniai jungikliai išsprendžia šią problemą. 

Kaip išsirinkti apšvietimą namuose? 

Pagrindinės šviesos miegamajame spalva turi būti šilta. Geriausia naudoti nuo lubų atsispindinčią išsklaidytą šviesą, kurios dėka ji nesudarys šešėlių ir švelniai apgaubs mus savo švytėjimu. Šiltos spalvos šviesos taip pat turėtų būti tos, kurios sklinda iš naktinių lempų ir šviestuvų. 

Dekoratyvinio apšvietimo atveju galite sau leisti stipresnę šviesą. Miegamajame verta naudoti LED juosteles, kad išryškintumėte svarbius dekoro elementus. Jų dėka per spalvingą, negausų apšvietimą bus galima sukurti ir intymią atmosferą. 

Halogeniniai apšvietimai, generuojantys kryptingą šviesą, gali būti geras pasirinkimas taip pat. Jei juos įtaisysime virš lovos galvūgalio, jie puikiai tiks vakariniam skaitymui. Prie veidrodžio galima įrengti ir stipresnę šviesą, tačiau spintos apšvietimas taip pat turėtų spindėti šilta šviesa, nes jame spalvos atrodo natūraliausiai. 

Lubiniai šviestuvai – pagrindiniam miegamojo apšvietimui

Saulės šviesos miegamajame visos paros metu tikrai neužtenka. Todėl verta pagalvoti apie tinkamo lubų apšvietimo pasirinkimą, kad jis nesugadintų interjero. Renkantis lubinius šviestuvus pirmiausia turėtumėte atkreipti dėmesį į stilių, kuriuo ketiname užbaigti interjerą. 

O kaip dėl privatumo?

Kur yra geras apšvietimas, ten nerasite privatumo. Nebent naudosite užuolaidas, roletus ar žaliuzes. Tačiau kai kalbame apie miegamojo erdvę, joje norisi pajusti harmoniją, vientisumą, ramybę, todėl užuolaidos yra geriausias sprendimas gauti privatumo kambaryje.

Be jokios abejonės jums reikės naktinių užuolaidų, kurios nuo visų kitų skiriasi savo audinio tankiu. Kuo audinys yra išaustas tankiau, tuo, žinoma, mažiau saulės spindulių prasiskverbs į patalpas. Tačiau nereikėtų apsiriboti tik naktinėmis užuolaidomis. Jei jau nusprendėte jas kabinti, jums taip pat reikės ir tarpinių užuolaidų, kad dienos metu langų zona neatrodytų tuščia ir neišbaigta, bet tuo pačiu įleistų į kambarį kuo daugiau natūralios dienos šviesos. Tarpines užuolaidas galite užsisakyti pagal individualius išmatavimus ir pageidavimus, tad tikrai rasite savo miegamojo langams tinkamas. Daugiau apie tai skaitykite čia: https://roleta.lt/uzuolaidos/tarpines-uzuolaidos/.