Ko negalima daryti internete?

Internetas – vienas svarbiausių įrankių, kuriuo, kone kasdien ar net kelis kartus per dieną naudojasi šiuolaikinė visuomenė. Visgi, verta akcentuoti ir tai, kad internetu kiekvienas iš mūsų turime naudotis atsakingai. Kad užtikrintume atsakingą elgesį, turime žinoti, ko negalima daryti internete? Yra daug apsektų, dalykų bei veiksmų, kurių negalima daryti internete, tačiau aptarsime svarbiausius.

Vienas dalykų, ko negalite daryti internete, tai – rašyti komentarų, kurie neatitinka visuomenės normų. Ne paslaptis, kad šiandien egzistuoja šimtai internetinių svetainių, talpinančių tokį turinį, kurį interneto vartotojai gali pakomentuoti. Tačiau, kiekvieną kartą, kai nusprendžiama palikti komentarą, svarbu atminti, kad jis turi atitikti visuomenės normas.

Dėmesį verta atkreipti ir į tai, kad įvairiose skirtingose internetinėse svetainėse yra talpinamas įvairus turinys. Tačiau tikrai ne visų internetinių svetainių turinys gali būti kopijuojamas. Tad, dar vienas svarbus dalykas, kurį reikia įsiminti, kai kalbame apie tai, ko negalima daryti internete, yra tas, kad negalima kopijuoti kai kurių internetinių svetainių turinio.

Ne paslaptis ir tai, kad šiandien egzistuoja daugybė internetinių svetainių, kurios sudaro galimybę interneto vartotojams įkelti savo pačių sukurtą turinį (tekstus, vaizdo įrašus, garso įrašus ir t.t.). Belieka tik pridurti, kad, jei jau nusprendžiama įkelti savo pačių skurtą turinį, tai jis turi atitikti taisykles, kurias skelbia internetinė svetainė.

Įvairios internetinės grupės bei forumai yra puiki erdvė bendrauti žmonėms, dalintis informacija ar patirtimi. Tačiau dėmesį verta atkreipti į tai, kad kone kiekviena tokia grupė ar forumas, taip pat turi taisykles, kurių turi laikytis nariai. Taigi, belieka tik pridurti, jog, jei nusprendėte tapti tam tikros internetinės grupės ar forumo nariu, tai pirmiausia turite susipažinti su taisyklėmis ir, žinoma, jų laikytis. Dar daugiau info rasite http://www.tangopc.lt/kategorija/kompiuteriai-internetas/.