Patarimai, padėsiantys išsirinkti kilimą

Jeigu bent kartą teko rinktis kilimą, žinote, kad šis procesas lengvu atrodo tik iš pradžių. Siekdami, kad Jūsų patirtys, renkantis kilimus namų erdvėms būtų kuo geriausios, dalijamės šiais patarimais.

Į ką atsižvelgti, norint išsirinkti tinkamą kilimą?

Norint išsirinkti tobulą kilimą, reikia atsižvelgti į jo spalvą, raštą, dydį bei pynimo technologiją. Kalbant apie spalvą, būtina paminėti, kad baldus bei kitas detales puikiai padeda išryškinti neutralių spalvų arba vienspalviai kilimai. Ryškesnių raštų bei spalvų kilimai puikus pasirinkimas namuose, kuriuose vyrauja klasikinės juoda, balta bei pilka spalvos ir t. t.

Natūralių, sintetinių ir mišrių pluoštų kilimai gali būti nupinti, panaudojant skirtingas technologijas: kilimo aukštis sieks iki 1 cm, jeigu jis bus nupintas plokščiuoju pynimu, iki 2,5 cm kilimas „paauga“, jei jis pinamas trumpo plauko pynimu, o jei norisi aukštesnio kilimo (nuo 2,5 cm aukščio), tada tinkamiausias ilgo plauko pynimo technologija nupintas kilimas. Atkreipiame dėmesį, kad apie įvairiais būdais pintų kilimų privalumus ir trūkumus „pasakoja“ kilimo gidas.

Kilimo dydis taip pat labai svarbus kriterijus, renkantis kilimus. Norint išsirinkti tinkamo dydžio kilimą, yra būtina atsižvelgti į namų erdvės, kuriai yra ieškoma kilimo, specifiką.

Kilimo dydis pagal namų erdvę

Renkantis kilimus svetainėms, rekomenduojame atsižvelgti į turimų minkštųjų baldų ir kavos staliuko dydį. Rinkitės tokį kilimą, kuris suteiktų galimybę visus minėtus baldus „įkurdinti“ ant jo. Žinoma, kilimas idealiai tiks Jūsų svetainei ir tada, jei jis bus ir tokio dydžio, kad ant jo būtų galima pastatyti priekines minkštųjų baldų kojeles.

Valgomojo baldų komplekto dydis turėtų lemti ir kilimo pasirinkimą. Specialistai teigia, kad kilimo dydis turi būti toks, kad ant jo tilptų valgomasis stalas ir kėdės. Pastarosios ant kilimo turi likti ir jas atitraukus nuo stalo.

Renkantis kilimą miegamajam, turite dvi galimybes: galite rinktis aplink lovą tiesiamų kilimėlių rinkinius arba pasirinkti kilimą, tiesiamą po lova. Pasirinkus pastarąjį variantą, įsitikinkite, kad kilimus bus tokio dydžio, kad iš kiekvienos lovos pusės būtų „išlindę“ bent po 60 cm kilimo.