Danties rovimas: viskas, ką apie tai reikia žinoti

danties rovimas

Danties rovimas – tik vienas iš daugelio procesų, kuris gali būti atliktas jūsų dantims. Visgi, taip pat svarbu pabrėžti, kad apie į procesą pravartu žinoti daug dalykų. Būtent juos ir aptarsime.

Vienas aktualiausių klausimų kalbant šia tema, skamba taip: kada reikalingas danties rovimas?

Iš tiesų yra labai daug priežasčių, kodėl gali prireikti šios procedūros. Jei dantis yra labai smarkiai pažeistas karieso, tokiu atveju danties rovimas tampa geriausia išeitimi. Jei aplink dantį esančių audinių ligos yra labai toli pažengusios, tokiu atveju irgi danties rovimas – geriausia išeitis. Jei yra skilęs tiek danties vainikas, tiek danties šaknis, tuomet yra paprasčiau išrauti dantį. Danties rovimas neretai pasirenkamas ir kaip išeitis, kilus protinių dantų problemoms. Jei danties nebeįmanoma atkurti pasitelkiant protezavimą ar estetinį plombavimą, tai papt laukia rovimas. Na, ir tai pat svarbu akcentuoti, kad kartais koreguojant sąkandį ar tiesinant dantis, taip pat yra priimamas sprendimas išrauti dantį.

Svarbu atkreipti dėmesį į tai, kad danties rovimas pagal sudėtingumą, yra skirstomas į tam tikras kategorijas, tai: paprastas rovimas; pieninio danties šalinimas; protinio danties rovimas;
retinuoto (neišdygusio) arba virškomplektinio (papildomo) danties šalinimas; operacinis arba chirurginis rovimas. Kiekvienu atveju, procedūra atliekama tiksliai ir atidžiai.

Dar vienas, daugelį turbūt dominantis klausimas skamba taip: ar danties rovimas yra skausmingas?

Belieka tik pridurti, kad yra taikoma vietinė nejautra, todėl procedūra nesukelia skausmo. Nemalonūs pojūčiai gali prasidėti tik tuomet, kai nustoja veikti anestetikai. Tačiau ir to baimintis nereikėtų – prireikus, skiriami skausmą malšinantys vaistai.

Po danties procedūros, labai svarbu laikytis tinkamos higienos, nes tai leis paskatinti gijimo procesą. Pirmosios dienomis po danties išrovimo, būkite labai atsargūs ir dėmesingi sau – nepažeiskite operacijos vietos bei siūlių. Praėjus parai po procedūros, galima valyti ir dantis bei naudoti skalavimo skystį. Na, o, jei po procedūros susidūrėte su patinimu, reikėtų naudoti specialų šaldantį kompresą.

Dantų rovimas šiandien – greita, tiksli, atidi ir nemalonių pojūčių nesukelianti procedūra. Daugiau apie tai galite sužinoti https://www.pilene.lt/paslaugos/chirurgine-odontologija/dantu-rovimas.