Kaip išsirinkti tinkamas šlepetes moterims?

Turint tokią plačią moteriškų šlepečių rinką šiandien, išsirinkti geriausią variantą Jums yra gana paprasta, jei pirmiausia apgalvojate, kokių funkcijų Jums gali prireikti iš šios avalynės.

Pavyzdžiui, jei ieškote šlepečių, kurias galėtumėte laikyti prie namų durų į kiemą, švelnaus pado šviesaus satino šlepetės gana greitai taps purvinos, net jei jas avėsite tik terasoje ar trinkelėmis klotu paviršiumi, o guminės naminės šlepetės gali būti lengvai nuplaunamos sodo žarna.

Pavyzdžiui, baseino šlepetės per pirštą tikrai gali sugadinti elegantiško šilkinio chalato išvaizdą, todėl tokiu atveju geriausiai tiktų atlasinės ar tiesiog švelnesnės šlepetės moterims. Prieš pirkdamos šlepetes gerai apgalvokite, kokio tipo šlepečių Jums reikia ir kokiu tikslus bus jos naudojamos.

Šlepečių tipai, tinkantys moterims

Galvodamos apie moteriškas šlepetes, skirtas dėvėti tiek namuose, tiek lauke, būtinai apsvarstykite temperatūros klausimą. Pirštų ir kulnų srityse atviros vasarinės namų šlepetės puikiai tinka dėvėti vasaros metu, tačiau paminkštintos šiltos aulinukų tipo tapkės šildo kojas žiemą.

Kitas dalykas, į kurį reikia atsižvelgti, perkant moteriškas šlepetes, yra Jūsų namų grindų dangos tipas. Rankomis megztos arba nertos šlepetės puikiai tiks bet kokiai temperatūrai, tačiau jei grindys slidžios, tokios kambarinės šlepetės nėra pats saugiausias pasirinkimas. Šlepetės su guminiu padu gali būti daug saugesnės ir padėti išvengti paslydimo, kritimo ir galimų traumų rizikos.

Kalbant apie medžiagas, iš ko paprastai yra gaminamos moteriškos šlepetės, pasirinkimas labai platus. Prabangiais moteriškų šlepečių audiniais laikomi satininiai ir aksominiai audiniai. Šiltos, skirtos žiemai, šlepetės gali būti pagamintos iš paprastos arba gyvūninės kilmės vilnos arba dirbtinio kailio medžiagos. Šios įnoringos kailinės moteriškos šlepetės pastaruoju metu užkariauja moterų ir merginų širdis, be to, puikiai tiks prie flanelinės pižamos.

Moteriškos šlepetės storais putplasčio padais gali būti nuostabios po ilgos darbo dienos. Guminės šlepetės puikiai tinka viešiems dušams, pirtims ar vaikščioti prie baseino, nes pėda yra nuoga, išskyrus vieną dirželį (per pirštą). Be to, tokios šlepetės padeda išlaikyti pėdas saugias nuo galimai nešvarių grindų, o įprastos medžiaginės/odinės šlepetės tokiose vietose tikrai sušlaps.

Taigi, Jūs turite iš anksto numatyti, kam bus skirtos šlepetės. Jei tai miegui – tiks įsispiriamos uždaru priekiu, jei tai terasai ar kiemui – praktiškiausia rinktis gumines lengvai plaunamas tapkes, jei tai baseinas, pirtis ar viešieji dušai – vėlgi puikiai pasitarnaus guminės šlepetės arba tapkės per pirštą.