Į ką atkreipti dėmesį, renkantis vyriškas šlepetes?

Kadangi dabar daugelis žmonių avi šlepetes dažniau nei bet kada anksčiau, gali būti sunku rasti keletą puikių šiltos, jaukios laisvalaikio avalynės variantų. Tačiau tai yra labai svarbu. Nes namai be poros patogių ir gerų šlepečių nėra tokie jaukūs, o atostogos prie jūros be paplūdimio šlepečių nebus tokios geros. Tad ką reikia žinoti apie namams skirtas šlepetes?

Šlepečių vyrams tipai

Šlepetės vyrams, kaip ir moterims ar vaikams, yra skirstomos į vasarines, žiemines ir demisezonines.

Vyriškos žieminės kambarinės tapkės būna vilnonės arba pagamintos iš kitų pigesnės alternatyvos medžiagų. Namams ar baseinui skirtos tapkės gali būti guminės įsispiriamos arba guminės per pirštą. Bet klasikų klasika vyrams bet kuriuo metų laiku (gal tik išskyrus vasarą, dėl karščio bangų) yra odinės įsispiriamos namų šlepetės uždaru priekiu. Tai dažniausias ir populiariausias modelis tarp vyriškų naminių tapkių. Žinoma, yra ir atviru galu naminės šlepetės, tačiau jas dažniau renkasi vyrai atostogoms arba kaip lauko avalynę, skirtą vasarai, kad kojos neprakaituotų ir būtų užtikrinta tinkama oro cirkuliacija.

Vyriškos šlepetės gali būti pagamintos iš įvairių medžiagų, pavyzdžiui, zomšos, medvilnės ir odos, nors odines šlepetes dažnai gauti yra kiek sunkiau. Kadangi ši avalynė yra dėvima vidaus patalpose, jų gamybai naudojamos medžiagos nebūtinai turi būti tokios patvarios kaip lauko batams. Štai kodėl yra tiek daug pasirinkimo, kai kalbama apie šlepetes!

Kaip išsirinkti tinkamiausias?

Tinkamai išsirinkti šlepetes, skirtas vyrams, yra visai nesudėtinga. Svarbiausia – tinkamai pasirinkti dydį. Šlepečių dydžiai yra tokie patys kaip įprastų batų dydžiai, bet kartais gali būti šiek tiek didesni, nes ši avalynė pasižymi laisvumu ir patogumu. Visa šlepečių esmė yra šiluma ir patogumas, todėl rinkitės tokias šlepetes, kurios Jums atrodo patogiausios.

Jūsų pasirinktas šlepečių stilius yra Jūsų asmeninė nuomonė. Galbūt Jums daug labiau patinka aulinukų tipo šlepetės nei įsispiriamos. Taip pat atsižvelkite į tai, ar Jūsų pėdos žiemos metu nėra linkusios šalti, galbūt norėsite įsigyti aulinukų tipo šlepetes su vilna arba svarstysite mokasinų tipo namines šlepetes, kurios gali būti puikus pasirinkimas vėsiu ir nenuspėjamu oru.

Tikėtina, kad kai kurių tipų šlepetės Jūsų kojoms tinka geriau nei kitos. Jei planuojate avėti šlepetes didžiąją dienos dalį, verta atkreipti dėmesį į tam tikrus dalykus. Šlepetės kietu padu yra ilgaamžiškesnis ir patvaresnis pasirinkimas nei šlepetės minkštu padu, nes minkštas padas yra linkęs greičiau susidėvėti, pavyzdžiui, susiploti ir prarasti savo pirminį minkštumą. Pastarasis šlepečių pado variantas daugeliui žmonių yra labiau priimtinesnis, nes patogesnis, tačiau jei ketina šlepetes avėti didžiąją dienos dalį, galbūt verta rinktis patvaresnį variantą.