Į ką atkreipti dėmesį, renkantis namines šlepetes?

Dažnai savo namus įsivaizduojame kaip ramybės ir jaukumo oazę, o tokį įvaizdį padeda sukurti tam tikri daiktai. Vienas iš jų, be jokios abejonės, yra šlepetės. Šlepetės paprastai yra itin lengva avalynė, kurią paprasta apsiauti ir nusiauti, ir yra skirta avėti patalpose, dažniausiai namų erdvėje. Ši namų avalynė suteikia komfortą ir apsaugą mūsų pėdoms, vaikštant namuose.

Šlepečių tipai

Šiais laikais vartotojas turi ypatingą galimybę rinktis daiktus iš platesnio, nei bet kada anksčiau, asortimento, todėl ne išimtis yra ir šlepečių rinka, kuri tiesiog raibsta nuo įvairaus šlepečių pasirinkimo.

Šlepetės yra skirstomos daugiausia pagal sezoniškumą, todėl jos gali būti šiltos, pavyzdžiui vilnonės arba tiesiog storesnės medžiagos, galbūt su kailiu, arba vasarinės. Pastarąjam sezonui labai pravartu turėti šlepetes per pirštą arba atviro tipo, kad oro cirkuliacija būtų pakankamai gera ir koja kvėpuotų, neprakaituotų. Šiltuoju metų laiku, patogumo prasme, labai gerai turėti įspiriamas šlepetes tiek namuose, tiek lauke, nes jas galima be vargo apsiauti ir nusiauti, be to, pėdos neprakaituoja, avalynė jų nedirgina ir netrina.

Ši avalynė taip pat skirstoma į namams skirtas bei lauke dėvimas šlepetes. Pastarosios paprastai būna guminės, nes tai praktiškiausias sprendimas neprognozuojamoms lauko sąlygoms.

Kaip išsirinkti namines šlepetes?

Nesvarbu, ar tai žiemos sezonas, ar vasaros, šlepetės visada būtinos, kad Jūsų kojos būtų šiltos ir apsaugotos patalpoje. Kaip jau supratote, dabar yra tiek daug šlepečių tipų, kad gali būti sunku išsirinkti sau tinkamiausias ir patogiausias, tačiau nesijaudinkite – kadangi pasirinkimas šiandien tikrai gausus – Jūs tikrai rasite tai, kas Jums gražiausia.

Renkantis šlepetes, pirmiausia reiktų atsižvelgti į jų paskirtį: ar tai bus nešiojama namuose, o gal specifiniame darbe, kur lauko avalynė yra neleistina? Tokiu atveju, svarbu atsižvelgti ir į šlepečių dizainą. Juk nenorite darbe vaikščioti su pernelyg išmarginta, vaikiškas šlepetes primenančia, avalyne – tai atrodys mažų mažiausiai neprofesionalu. Darbui derėtų rinktis mažiausiai į akis krentančias, vienspalves (geriausia rinktis iš tamsių spalvų paletės) bei, svarbiausia, patogias šlepetes, kad kojos nepervargtų.

Kita vertus, jei tai bus skirta tik jaukiai namų erdvei – kodėl gi neįnešus šiek tiek žaismingumo į savo kasdienį naminį įvaizdį? Namai – tai mūsų karalystė, kurioje mes diktuojame taisykles. Jei gyvenate nuosavame name ir dažnai tenka išeiti į prieangį ar kiemą, reiktų įvertinti ir šią aplinkybę. Patogiausia būtų įsigyti dvejas poras šlepečių – vienas naudotumėte namų patalpose, o kitos būtų lauko. Na, ir žinoma, dydis. Būkite tikri, kad išsirinkote reikiamą dydį. Tam tikslui galite išsimatuoti savo pėdos ilgį ir būsite tikri, kad išsirenkate tinkamiausią sau šlepečių porą.