Darbdavių ir būsimų darbuotojų lūkesčiai – tai, ką verta ištirti

Idealios įmonės vizija – kai darbuotojams yra svarbūs darbdavio interesai, o darbdavys visomis išgalėmis stengiasi dėl savo darbuotojų. Gyvenime, žinoma, viskas daug sudėtingiau, tačiau ženkliai priartėti prie šios vizijos yra įmanoma taikant efektyvius atrankų metodus, kurie padeda tiksliau įvertinti kandidatus.

Bene patikimiausias metodas įvertinti tai, kaip potencialus darbuotojas galėtų atlikti jam pavestas užduotis – tai skirtingų vertinimo metodų derinimas. Kandidatų vertinimas gali susidėti iš interviu, Unlock testo bei Tripod psichologinių testų. Teigiama, kad pasitelkiant šiuos metodus vertinimo rezultatai būna apie 15 proc. tikslesni. Atlikus Tripod psichologinį testą, galima išsiaiškinti kandidato į darbo vietą motyvaciją dirbti siūlomą darbą, jo atsparumą stresui ir mokėjimą su juo susidoroti, asmens gebėjimą dirbti komandoje ir kitas jo savybes, kurios gali turėti didelę reikšmę užimant tam tikras pareigas įmonėje. Pažymėtina, kad Tripod psichologinis testas gali būti naudojamas tiek atrenkant specialistus, tiek vertinant asmenis, einančius vadovaujamas pareigas. Daugiau apie Tripod metodą galite sužinoti Emplonet svetainėje.

Tripod psichologiniai testai. Kas tai?

Tripod psichologiniai testai – tai asmeninių savybių bei protinių gebėjimų testai, kurie bendrą vertinimą gali padaryti net 15 proc. tikslesniu. Testai skirti geriau pažinti darbuotojų ir kandidatų asmenybę, protinių gebėjimų potencialą. Jie padeda įsivertinti, ar asmuo atlieps darbdavio lūkesčius, atitiks poziciją. Tripod testai gali būti taikomi ir atsirenkant naujus darbuotojus, ir vertinant vadovus. Norėtumėte atlikti tokio tipo testavimą ir savo įmonėje, bet nežinote, kaip tai padaryti? Visą reikiamą informaciją ir pagalbą rasite sekdami šią nuorodą: https://emplonet.lt/klientams/personalo-tripod-testavimas/.

Tripod psichologiniai testai darbuotojų vertinimui

Renkantis naujus darbuotojus, visada susiduriama su daugybe prieštaravimų, pavyzdžiui, ar kandidatas į darbo vietą yra tinkamas darbo pozicijai, ar jis pritaps prie jau suformuotos komandos, ar jam bus priimtina įmonės organizacinė kultūra ir t. t. Štai kodėl į pagalbą turėtų būti pasitelktas Tripod psichologinis testas. Derinant interviu ir Tripod psichologinio testo metodus, bus ženkliai lengviau įvairiapusiškai įvertinti bendrąsias ir specialiąsias kandidato kompetencijas bei jo protinius gebėjimus ir kitas savybes. Kalbant konkrečiai apie Tripod psichologinį testą, būtina paminėti, kad būtent jis yra tas metodas, kuris lengvai padės įvertinti asmens, kuris kandidatuoja į jūsų siūlomą darbo vietą, atsparumą stresui, jo motyvaciją dirbti siūlomoje pozicijoje, komandinio darbo lygį ir kitas svarbias „minkštąsias“ kompetencijas, kurios jums gali būti svarbios.

Tripod psichologiniai testai vadovų vertinimui

Gebėjimas prisitaikyti, nuoseklumas ir tikslingumas, savikontrolė, lyderystė, kūrybiškumas, tolerancija ir atlaidumas, aktyvumas ir bendravimas, atsparumas stresui ir gebėjimas jį įveikti, organizuotumas, nuomonės savarankiškumas – tai tik kelios savybės, kuriomis turėtų pasižymėti asmuo, užimantis vadovo pareigas. Vadovas, žinoma, taip pat turėtų gebėti greitai įsisavinti naujus dalykus, spręsti sudėtingas problemas, veikti greitai, bet apgalvotai ir t. t. Visa tai galima įvertinti, pasitelkus Tripod psichologinius testus, kurie leidžia pakankamai tiksliai įvertinti savybes, darančias įtaką efektyviam vadovavimui.