Ir santykiai turi taisykles…

Nuo pat mažumės esame pratinami prie tam tikrų taisyklių. Vos tik išmokstame vaikščioti, suprantame, kad namuose egzistuoja tam tikros taisyklės, pavyzdžiu, nevalia liesti tam tikrų daiktų. Pradėję lankyti darželį, taip pat kiekvieną dieną turime laikytis tam tikrų nurodymų, kad pavyktų palaikyti tvarką. Na,  o dar daugiau taisyklių sutinkame, kai pradedame lankyti mokyklą. Ir kuo labiau augame, tuo tų taisyklių vis daugėja. Belieka tik pridurti, kad santykiai – taip pat ne išimtis. Jei norite džiaugtis laimingais bei sklandžiais santykiais, taip pat turėsite laikytis tam tikrų taisyklių. Jas išvardinsime jau netrukus, o kol kas primename, kad, jei jūs dar tik ieškote santykių, tai gali būti, kad jums patiks pažintys Norvegijoje bei kitose šalyse. 

Pagarba

Geri bei džiaugsmingi santykiai negali būti įsivaizduojami be pagarbos – būtent nuo jos viskas ir prasideda. Tad, jei norite  kokybiškų santykių, būtinai gerbkite savo antrąją pusė ir nepamirškite to aprodyti kasdien. Ir, žinomam būkite pastabūs ir aptys – įsitinkite, kad ir jūs patys esate iš tiesų gerbiami. Labai dažnai, ypač santykių pradžioje, nutinka, taip, kad meilė  būna tiesiog apakinusi, ir rodos, nepastebime daugelio dalykų, kurie iš tiesų byloja apie pagarbos jums trūkumą bei gali reikšti, kad iš esmės toks bendravimas neturi ateities. Tad, jei pastebite, kad nepaisoma bazinių jūsų poreikių, jei pastebite, kad į jūsų norus yra tiesiog nusispjaunama ar jūsų svajonės yra laikomos nelabai ko vertomis, galima daryti išvadą, kad iš tiesų santykiuose nėra elementarios pagarbos. 

Duokite partneriui erdvės

Nors jūsų antroji pusė yra vienas svarbiausių žmonių jūsų  gyvenime, nereikia pamiršti, kad jis visų pirma, yra asmenybė. Asmenybė, kuri turi savus poreikius, lūkesčius bei svajones, kurias siekia bet kokia kaina įgyvendinti. Taigi, nepamirškite, kad kiekvienam žmogui visų pirma, reikalinga asmeninė erdvė. Taigi, jei matote, kad šiuo metu jūsų partneriui įtemptas laikas, nes daug dirba, siekdamas paaukštinimo ar tiesiog nori skirti daugiau laiko savo pomėgiams, nes to negalėjo padaryti kelis mėnesius dėlto svarbaus profesinio projekto, nepriekaištaukite – tiesiog duokite erdvės. Belieka tik pridurti, kad lygiai tas pats galioja ir jūsų pačių atžvilgiu – tikrai neturite skirti visų paroje esančių valandų vien tik savo antrai pusei, nepamirškite ir savo veiklos, pomėgių, svajonių realizavimo.

Būkite žaismingi

Būti žaisminga, dar nereiškia būti juokingam (tačiau ir tai nėra blogai). Belieka tik pridurti, kad žaismingumas yra dar vienas raktas į ilgalaikius bei sėkmingus santykius. Dėmesį verta atkreipti į tai, kad būtent žaismingumas puikiai gelbėja įvairiose stresinėse situacijose ir neleidžia įsižiebti rimties konfliktams. Be to, žaismingi žmonės geba sukurti ir kur kas nuotaikingesnę kasdienybę, tad neatsiranda vietos rutinai. Taigi, būti žaismingiems tikrai verta. 

Taigi, kaip matyti, laimingų bei ilgalaikių santykių nori visi. O, ar jie tokie ir bus, didele dalimi priklausys ir nuo mūsų pačių. Taigi, belieka tik laikytis šių taisyklių – nepamirškite pagarbos savo antrajai pusei. Nepamirškite ir to, kad tai – individualybė, tad duokite ir pakankami erdvės. Na, ir, žinoma, būkite žaismingi – tai leis lengviau reaguoti į kasdienes situacijas. O, jei dar tik ieškote antrosios pusės, jums pravers pažintys Osle ar kituose pasaulio miestuose.