5 žingsniai tobulam akių makiažui

5 žingsniai tobulam akių makiažui

Nors gali pasirodyti, kad norint įvaldyti akių makiažo meną, reikia nemažai žinoti, iš tiesų tokia užduotis yra ganėtinai lengvai įveikiama – tereikia pasirūpinti kokybiška dekoratyvine kosmetika ir įsidėmėti kelis pagrindinius niuansus. Šį kartą aptarsime svarbiausius žingsnius, kurie be didelių pastangų leis sukurti kerintį žvilgsnį.

  1. Akių vokus padenkite makiažo pagrindu

Makiažo pagrindas užtikrins, kad visas Jūsų darbas išsilaikys ilgiau, o šešėlius bus lengviau išsklaidyti, tad šio žingsnio nereikėtų praleisti. Pirmiausia plonu sluoksniu ant voko užtepkite makiažo pagrindą, o tuomet ant viršaus uždėkite kūno spalvos šešėlius ar tą pačią kompaktinę pudrą, kurią naudojote visam veidui.

  1. Paryškinkite antakius

Jei bent šiek tiek domitės makiažo tendencijomis, tikriausiai žinote, kad šiuo metu madingi natūraliai atrodantys antakiai – būtent tokią jų išvaizdą ir rekomenduojama palikti. Tad geriausia rinktis bespalves priemones ar keliais tonais tamsesnius produktus, kurie paryškins šviesesnius plaukelius ir padės užpildyti tuščius tarpelius. Itin mėgstami yra L‘Oreal antakių tušai, geliai, pieštukai – jei ieškote antakiams skirtų produktų, vertėtų su jais susipažinti iš arčiau: ši kompanija gali pasiūlyti platų jų pasirinkimą.

  1. Užtepkite šešėlius

Ar šis žingsnis bus reikalingas, priklauso nuo to, kokį įvaizdį stengiatės sukurti. Ne viena moteris kasdienybėje akių šešėlių nusprendžia atsisakyti, o kitos mielai renkasi neutralius, švelnesnius atspalvius – šiuo atveju viskas priklauso tik nuo Jūsų norų. Tačiau tikėtina, kad ruošiantis vakarėliui, šių priemonių nepagailėsite. Šiuo atveju turėsite ypatingai daug laisvės eksperimentams: pasidomėkite tendencijomis, atkreipkite dėmesį į tai, kokie atspalviai Jums tinka ir šiek tiek pažaiskite – rezultatai gali labai maloniai nustebinti.

  1. Apveskite akis

Turbūt nėra geresnio būdo paryškinti akis nei naudojant akių apvadų pieštuką. Nubrėžusios liniją virš blakstienų augimo linijos (nuo vidinio akies kampučio iki išorinio) užsitikrinsite, kad Jūsų žvilgsnis atrodys nepriekaištingai. O jeigu jaučiatės pasitikinti savimi, šią liniją galite pratęsti pridėdamos jai sparnelį. Akių pieštuką galima naudoti ir virš apatinių blakstienų: tuomet patogiausia apibrėžti akių vandens liniją. Priklausomai nuo plėtojamo įvaizdžio, galima apibrėžti ir akių viršų, ir apačią, arba pasirinkti tik vieną iš šių apvedimų.

  1. Pasitelkite blakstienų tušą

Tai paskutinis, tačiau ne mažiau svarbus žingsnis, kuris užtikrins, kad visas dėmesys atitektų būtent Jūsų akims. Galite rinktis riečiančius, apimties suteikiančius, ilginančius ar kitas panašias funkcijas atliekančius produktus – jų pasirinkimo įvairovės tikrai neturėtų pritrūkti, tad reikėtų pagalvoti, kokį efektą norisi sukurti. Dėl efektyvumo ir ilgo išsilaikymo giriamas ne vienas L‘Oreal tušas – su plačiu jų asortimentu galėsite susipažinti užsukusios į Pigu.lt el. parduotuvę.

Įsidėmėjusios visą šią informaciją, pakankamai lengvai pasidarysite nepriekaištingai atrodantį akių makiažą. Priklausomai nuo progos ar situacijos, galimos ir kitos variacijos, tačiau vadovaujantis šiais žingsniais, suklysti praktiškai neįmanoma.