Statybiniai profiliai: kam jie reikalingi?

Statybos ir remonto darbai prasideda vos tik pasirodžius gražioms vasaros ar pavasario dienoms. Žmonės linkę atnaujinti, nes namai pabosta arba reikia ką nors sutvarkyti ir pakeisti, nes atsirado įvairių gedimų. Tačiau kaip tai padaryti? Ar bandyti viską sutvarkyti pačiam, o gal ieškoti pagalbos iš specialistų, nes jie geriausiai žino, kaip darbą atlikti? Jei norite bandyti darbus atlikti pats, domėkitės. Visi Jums reikalingi atsakymai yra internete, tereikia žiūrėti video įrašus, kurie moko, kaip atlikti darbus, arba skaityti straipsnius, kurie padės išmokti statybų meno.

Yra žmonių, kurie profesionaliai dirba su gipskartoniu, profilių montavimu, tačiau šiuos darbus galite atlikti ir Jūs patys, jei yra noro. Specialistai teigia, jog jei norima stabilumo ir kokybės, reikia rinktis sunkiau pjaustomus, lankstomus profilius, dėl to jiems bus nebaisios jokios sąlygos ir jie Jums tarnaus ilgiau. Taip pat verta atkreipti dėmesį ir į karkasą, kuris privalo būti stabilus. Kaip patikrinti stabilumą? Jei gręžiant karkasas nelinksta, Jūs pasirinkote teisingą ir patvarų karkasą. Profilius galite rasti čia.

Kam yra naudojami profiliai?

Profilius galima panaudoti daugelyje darbų, tačiau pagrindiniai, kuriuose jie naudojami yra tuomet, kai reikia įrengti prietvaras, sienų apdailą, taip pat tinka ir luboms. Karkasas turi būti ne tuščias, jį reikia užpildyti. Užpildas padės garso izoliacijai, šilumos sulaikymui.

 Kaip bet kurio pastato stabilumui svarbus pamatas, taip karkasinėje konstrukcijoje svarbūs yra profiliai, ypač jų stabilumas bei jungimo vietos.Metaliniai profiliai skirstomi į sieninius pertvarinius ir lubų profilius. Sieniniai arba pertvariniai žymimi CW arba UW raidėmis, lubiniai  – UD arba CD. 

Torx.lt elektroninėje parduotuvėje galime rasti ne tik profilių, bet ir sąvaržų bei kitų prekių, dėl to apsilankykite ir išsirinkite viską, kas Jums reikalinga.