Kaip dažnai šunį galima lepinti konservais?

konservai sunims

Skiriami keli pagrindiniai šunų mitybos tipai: tai – BARF, RAW mityba bei šėrimas sausu maistu arba konservais. Pastarieji du pasirinkimai yra gerokai paprastesni: gyvūnų prekių parduotuvėse augintinių šeimininkai gali įsigyti jau paruošto maisto, kurį belieka tik patiekti. Šunys yra gudrūs: jie visada nori gauti tai, kas yra skaniausia, tad natūralu, jog šeimininkai neretai teiraujasi, kaip dažnai šunį galima lepinti konservais, ir ar drėgnas maistas gali visiškai pakeisti sausą pašarą.

Jei augintinis yra labai išrankus…

Konservuotu maistu dažniausiai šeriami išrankūs augintiniai, kurie kategoriškai atsisako ėsti sausą maistą. Gana dažnai tai tėra manipuliacija šeimininkais, todėl būtina laikytis tam tikrų šėrimo taisyklių: jei maistas yra nesuvalgomas per 10-15 minučių, dubenėlį reikėtų patraukti, ir tą patį maistą pasiūlyti tik kito šėrimo maistu. Jei tarp maitinimų augintinis negaus skanėstų ar maisto nuo stalo, anksčiau ar vėliau jis tikrai pripras prie jam parinkto maisto, ir jį ės su didžiuliu apetitu. Atminkite: sveikas šuo tikrai nebadaus ilgiau nei kelias dienas!

Atkreipkite dėmesį į sudėtį

Svarbiausia – įsitikinti, kad konservuotame maiste yra pakankamai mėsos: kuo didesnis bus mėsos kiekis, tuo kokybiškesnis ir vertingesnis bus maistas. Atkreipkite dėmesį į tai, kokia mėsa yra minima sudėties ingredientuose: ar tai yra raumeninė mėsa (jautiena, vištiena, ėriena, ir t.t.), ar subproduktai (kepenys, inkstai, ir t.t.) Jei didžiąją dalį sudėties sudaro subproduktai, tokius konservus geriausia duoti tik kaip „desertą“. Jei šuo suvalgys pernelyg daug subproduktų, tai gali sukelti viduriavimą (jei šuo yra šeriamas vien tik mėsa, subproduktai turi sudaryti ne daugiau nei 10 procentų mitybos raciono).

Ar galima maišyti sausą ir drėgną pašarą?

Ir taip, ir ne. Kai kuriems šunims toks mitybos principas iš tiesų puikiai tinka, tačiau kartais tai sukelia virškinimo problemas (pavyzdžiui, gali pakilti rūgštingumas, augintinį gali varginti pilvo pūtimas, ir t.t.) Būtent todėl rekomenduojama sausą ir drėgną maistą patiekti atskirai: konservai yra lengviau virškinami, todėl juos galima patiekti paskutinio dienos šėrimo metu.

Ar šunų konservai gali atstoti sausą pašarą?

Konservuotas maistas yra tiesiog nepakeičiamas, kai šuo atsigauna po ligos, jis taip pat puikiai tinka jauniems šuniukams ar senyvo amžiaus šunims, kuriems yra sunku sukramtyti kietą maistą. Tam tikrų plikų veislių šunys dažnai neturi dalies ar visų dantų, todėl toks pašaras jiems gali būti tikras išsigelbėjimas. Konservuotas maistas ir kitais atvejais gali būti pakankamai geras pasirinkimas, tačiau įvertinkite tai, kad konservais šerti šunį yra brangiau nei sausu pašaru.

Konservai gali būti patiekiami ir kitaip…

Nors tam tikrais atvejais konservuotas maistas gali būti duodamas ir kaip pagrindinis augintinio pašaras, tačiau tuomet, jei norite palepinti augintinį, konservus galite patiekti ne tik dubenėlyje. Pavyzdžiui, tam puikiai tinka „Kong“ kūgio formos žaislai, kuriuos galima prikimšti konservais: krapštydamas maistą augintinis nusiramins ir valgys kur kas lėčiau. Palanku ir tai, kad tokius žaislus galima užšaldyti: jei norite, kad augintinio užimtumas truktų dar ilgiau, šiltuoju metų laiku konservais prikimštą žaislą galite įdėti į šaldiklį ir palaukti, kol maistas sustings.