Ką daryti, kai pasidaro sudėtinga grąžinti pasiskolintus pinigus?

Paskolos grąžinimas

Kartais susiduriame su situacija, kai artimieji paprašo grąžinti pasiskolintus pinigus anksčiau. Netikėtai santaupų prireikia ir jiems patiems, tačiau reikalingos sumos dar toli gražu neturime. Dar blogiau, jeigu nesuspėjame grąžinti paskolos bankui, o juk tam jau esame įsipareigoję raštiškai. Žinoma, kai kurios bendrovės suteikia galimybę pasiimti neilgas kredito atostogas, tačiau tai nebūtinai gali mums pagelbėti. Taigi, ką daryti tokiu atveju, kai pasidaro itin sudėtinga grąžinti pasiskolintus pinigus?

Artimieji greičiausiai yra tie žmonės, į kuriuos pirmiausiai kreipiamės pagalbos. Jeigu tam tikros sumos paprašėme iš jų, susitarti dėl grąžinimo turbūt yra šiek tiek paprasčiau – juk jie gali sutikti palaukti, suprasti mus ir mėginti pagelbėti. Be to, daugelį tokių pasiskolinimų lydi tik raštiški susitarimai, todėl viskas priklauso nuo mūsų sąžinės balso ir atsakingumo, tačiau iš esmės delsti galime, kiek tik norime. Tokios skolos dažniausiai tinka mažesnėms išlaidoms, visgi, kalba pasisuka visai kita linkme, jeigu mums reikia kokio nors didesnio pirkinio, pavyzdžiui, automobilio ar buto. Kas be ko, tokiu atveju, dažnas žmogus kreipiasi į bankus ir prašo paskolos. Tai taipogi yra šiek tiek rizikinga, kadangi praradę darbus ar neturėdami galimybės pervesti nurodytų įmokų, ilgai delsti negalėsime – juk esame įsipareigoję teisiškai, turime pasirašę sutartį. Tačiau anksčiau ar vėliau dėl paskolų vis tiek tenka kreiptis į bankus, juk retas iš artimųjų kišenėje nešiojasi keliolika ar net keliasdešimt tūkstančių. Visgi, net jeigu nebeturime iš ko grąžinti pinigų, šioje situacijoje taip pat yra sprendimas.

Refinansavimas – tai naujos paskolos paėmimas tam, jog grąžintume senąją. Tai išties patogu, jeigu nebeturite santaupų, tačiau esate įsipareigoję bankui. Todėl pasikeitus tam tikroms gyvenimo aplinkybės, kai galimybės grąžinti pasiskolintos sumos nebeturite, tai išties puikus sprendimas, padėsiantis susitvarkyti, su iš pažiūros, be galo sudėtinga situacija. Bet kokiu atveju, pirmiausiai atidžiai pasidomėkite visomis bendrovėmis ir išsirinkite pačią tinkamiausią. Pavyzdžiui, TF Bank siūlo itin lanksčias bei palankias sąlygas – refinansuojamų paskolų dydis siekia net iki penkiolikos tūkstančių eurų, o palūkanos yra išties nedidelės. Be to, pagerėjus finansinėms aplinkybėms, paskolą grąžinti galite ir gerokai anksčiau be jokių papildomų mokesčių. Norėdami sužinoti dar daugiau informacijos, apsilankykite šioje svetainėje. Visgi, bet kokiu atveju, jeigu dėl tam tikrų aplinkybių nesugebėsite laiku grąžinti paskolos, refinansavimas yra puikiausia išeitis išspręsti susidariusiai situacijai.

Nors dažnam žmogui anksčiau ar vėliau gyvenime prireikia šiek tiek pasiskolinti, tai reikėtų daryti itin atsakingai. Situacija aplink mus gali nuolat keistis, tad, jeigu nesame tikri, jog pinigus galėsime grąžinti – galbūt geriau susitaupyti patiems? Žinoma, tai ne visada įmanoma, todėl žmonėms, nesugebantiems atiduoti skolos, yra dar viena puiki išeitis – refinansavimas. Kai kuriais atvejais tai netgi gali sumažinti Jūsų įmokas bei pagelbėti sutaupyti, tačiau atidžiai pasidomėkite visomis bendrovėmis bei jų siūlomomis sąlygomis, prieš išsirinkdami tą, su kuria bendradarbiausite. Užklupus sunkiam laikotarpiui, svarbiausia nepasiduoti, kadangi išeitis visada yra, tereikia ją surasti, todėl, net jeigu manote, kad viskas pražuvo, mat nesugebėsite atiduoti skolos – nenukabinkite nosies ir susisiekite su banku, kuris mielai Jums pagelbės išspręsti šią situaciją.