Karjeros konsultacija – kas tai per paslauga?

eksportas auga

Karjera, tai dinamiška sritis, kuri priverčia į save pažvelgti iš naujo bei atrasti savo keliamus tikslus darbo rinkoje. Žengiant savo karjeros žingsniais žmogus privalo išbandyti, tobulinti ar net įgauti įgyti naujų žinių, poreikių bei apsamstyti tolimesnius gyvenimo troškimus. Tai daryti nėra paprasta, nes dažnu atveju reikia išlipti iš savo komforto zonos ir išbandyti save naujame amplua. Prieš tai darant pravartu patikrinti savo žinias bei pasiruošimą, kad tolimesni gyvenimo žingsniai būtų sėkmingi ir užtikrinti. Norint tai padaryti puikiausiai tinka karjeros konsultacijos.

Karjeros konsultantai rūpinasi kliento užgeidomis siekiant ieškoti naujo darbo, darbo pokalbiuose ar siunčiant CV, o klientas mokosi priimti informaciją ir ją sėkmingai panaudoti tolimesniuose karjeros žingsniuose. Konsultacijų metu ištiriami karjeros keliai ir galimybės, pagal kiekvieno žmogaus keliamus poreikius bei pateikia konkrečius etapus, naujos karjeros link. Konsultacijos padeda išanalizuoti žmogaus savybes, stiprybes bei turimas rekomendacijas, pagal kurias galima ugdyti įpročius viso karjeros kelio metu. Taip pat, karjeros konsultantai padeda sukurti reprezentatyvų ir efektyvų gyvenimo aprašymą (CV) bei reikiamas paskyras, tokiuose darbą siūlančiose platformose kaip LinkedIn. Tai puikus būdas pristatyti savo gebėjimus ir stiprybės naujiems darbdaviams, todėl būtina tai padaryti kokybiškai ir atsakingai.

Lankant karjeros konsultacijas žmonės gali sustiprinti savo bendravimo žinias bei savirealizacijos įgūdžius, kurie gali padėti darbo pokalbio metu. Konsultacijų metu mokoma taisyklingo bendravimo, taktiškų atsakymų pateikimo bei kūno kalbos. Visi šie aspektai reikalingi bet kokiam darbo pokalbiui, nesvarbu siekiama vadovo ar sandėlio darbuotojo kėdė. Puikus savęs pristatymas gali parodyti tinkamus bendravimo įgūdžius, žmogaus keliamas vertybes bei atkleisti kitas stipriąsias savybes, kurios gali būti naudingos naujoje darbo vietoje.

Taigi, jei planuojate siekti ar keisti karjerą ir tai daryti sekasi ne itin gerai, tai tokiu atveju patariama kreiptis į karjeros konsultantus, kurie gali padėti pasiruošti bet kokios darbo pozicijos prisistatymui. Toks pasiruošimas gali būti itin naudingas, nes jų metu žmogus išmoksta pateikti visą reikalingą informaciją apie save ir taip sudominti potencialų darbdavį. Daugiau naudingos informacijos ir pagalbos šioje srityje galima rasti apsilankius Indigroup.lt.