Regos korekcija lazeriu. Ar tai saugu?

Regos korekcija lazeriu

Neretas žmogus susiduria su vienomis ar kitomis akių problemomis. Vieni kenčia nuo trumparegystės, kiti – toliaregystės. Kiekvienas žino, kad pilnaverčiam gyvenimui reikalingi specialūs akiniai, tačiau ilgai juos nešiojant atsiranda diskomfortas. Bandydami to išvengti kai kurie nešioja kontaktinius lęšius, tačiau ilgainiui ir jie pradeda dirginti akį ir pradeda jaustis nemalonumas akyse. Norint to išvengti bei turėti puikų regėjimą medicinos srityje pradėta naudoti akių lazerinė korekcija. Tačiau ar tai saugu?

 

Lazeriai naudojami įvairiausiose srityse: pramonėje, moksle, buityje, o taip pat ir medicinoje. Jie naudojami ir diagnozuojant sveikatos problemas ir jas gydant. Skirtingos lazerių rūšys pritaikomos įvairiausioms akių operacijoms ir yra taikomos jau ne vienerius metus. Lazeriai klasifikuojami pagal gydymo principus, vieni šildo, kiti degina ar net sprogdina. Taip pat jie skirstomi į klases nuo 1-os iki 4-os. Koreguojant ar gydant akis naudojami specialiai optimizuoti ir saugiai pritaikyti lazeriai, kurie nesukelia jokių didesnių problemų. Naudojant lazerius regos srityje gydomos refrakcijos ydos (toliaregystė ir trumparegystė), tinklainės ligos, akies paviršius ir panašios problemos. Tiesa, kaip ir kiekvienas gydymas, taip ir toks gali sukelti komplikacijų. Tačiau verta nepamiršti, kad nors ir akinių nešiojimas atrodo saugus dalykas, tačiau ir tai gali sukelti problemas. Jie gali nuspausti nosį ar ausis taip sudarydami žaizdeles, o esant incidentui akiniai gali stipriai pakenkti veidui ir net pačioms akims. Nors komplikacijų dažnis gydant akis lazeriu ir mažas, tačiau jis vis vien išlieka ir gali būti rodiklis kai kurių žmonių apsisprendimui.

 

Gydytojai ir specialistai teigia, kad regos gydymas lazeriu yra visiškai saugus ir jau ištobulintas būdas, tačiau kiekvienam pacientui primina, kad bet koks gydymas gali sukelti mažesnių ar didesnių komplikacijų ateityje, todėl patartina dėl gydymo pasitarti su gydytoju, kuriam būtų galima išsakyti savo problemas bei ko tikimasi po operacijos, o gydytojas atsižvelgdamas į konkrečius atvejus nustato ir galimas problemas. Daugiau informacijos ir bei reikalingą konsultaciją rasite apsilankę https://regoscentras.lt/regos-korekcijos-kainos/.