Skyrybos būnant ne Lietuvoje: ar tai įmanoma?

Daugumai šeimų ištinka bėda kuomet sutuoktiniai negali gyventi ramiai po vienu stogu, kyla konfliktai, kurių pasekoje gali nukentėti tiek patys sutuoktiniai, tiek vaikai ar kiti artimieji. Tokiu atveju geriausia išeitis kreiptis į specialistus, kurie kaip mat padėtų visais kylamais klausimais sprendžiant teisines problemas skyrybų metu. Šiais moderniais laikais daugumą sprendimų pakeitė internetas. Ne išimtis ir skyrybos. Šiai dienai apie truputi mažiau nei pusę skyrybų vykdomos nuotoliniu būdu naudojant internetą.

Kada skyrybos internetu gali pagelbėti?

Pirmiausia, gali kilti klausimas, kam man reikalingas advokatas? Nors skyrybos kai kuriais atvejais gali atrodyti greitas ir nesudėtingas procesas ypač jei tai daroma bendru sutuoktiniu sprendimu, tačiau visais atvejais reikia parengti daugybę dokumentų, gauti įvairias pažymas iš institucijų, nustatyti tikslų turto padalijimą ar priskirti vaiko priežiūrą vienam iš tėvų. Visais šiais atvejais gali padėti advokatas. Jis pasirūpins visais reikalingais dokumentais, teisinėmis nuostatomis bei įsipareigojimais. Be to kilus klausimams pakonsultuos ir patars kaip ir ką daryti būtų geriausią.

Šis procesas gali būti dudėtingas jei vienas iš sutuoktinių išvykęs iš Lietuvos ir neturi galimybės greitu metu grįžti. Bendru sutarimu advokatai suruoš reikalingus dokumentus, sąlygas bei sprendimus, o Jums liks tik pasirašyti gautą sutartį ir išsiųsti ją atgal. Teisa šiam dalykui būtų gerai galimybė naudoti skeneriu, kuri pagalba atspausdintumėte ir nuskenuotumėte jau pasirašytą sutartį. Jei tokios galimybės neturite, tokiu atveju rekomenduojama apmąstyti elektroninio parašo galimybes ir tokiu būdu visus parašus atlikti skaitmeniniu būdu.

Skyrybos gyvenant užsienyje

Dažna šeima išvykus dirbti ir gyventi į užsienio šalį pasiekia tokį tašką kada pora negali gyventi po vienu stogu. Tada kyla daug klausimų į kreiptis būtų geriausia. Ar į Lietuvos teismą ar užsienio. Pavyzdžiui, skyrybos Anglijoje nors ir suprantant puikiai anglų kalbą gali būti rimtas riešutėlis, dėl vartojamų įvairiausių, bendrojoje kalboje ne sutinkamų, terminų. Tokiu atveju galima kreiptis į Lietuvos advokatus, kurie žino visas teisines subtilybes ne tik Lietuvos respublikoje, tačiau ir kitos valstybėse. Tokiu būdu galite būti ramūs, kad liksite neapgauti ir galėsite ramiai priimti galutinį sprendimą.

Taigi, jei atsitiko taip, kad gyvenimas su antrąja puse tampa vis sunkiau įgyvendinamas, o esate išvykęs gyventi į kitą užsienio valstybę – ne problema. Skyrybų procesas gali sklandžiai ir greitai būti įvykdytas internetu. Teisės srities atstovai pasirūpins visa reikiama informacija, dokumentų parengimu bei išsamiomis konsultacijomis.