Norite būti gražūs? Leiskite daugiau laiko gamtoje!

Tai, kad buvimas gamtoje yra naudingas daugeliu požiūrių, žinoma nuo seno. Šią hipotezę patvirtina moksliniai tyrimai. Net menkiausias sąlytis su gamta itin svarbus tiek vaikams, tiek suaugusiems, lygiai taip pat ir mūsų augintiniams. Tyrimais įrodyta, jog net 20 minučių pasivaikščiojimas gamtoje pastebimai sumažina streso lygį. Dažnai intuityviai traukiamės į gamtą siekdami atkurti gyvybines jėgas, pailsėti, pasisemti įkvėpimo.

Leisdami laiką saulės atokaitoje, mūsų odoje gaminasi vitaminas D, kuris atlieka svarbų vaidmenį reguliuojant mineralinių medžiagų kalcio, fosforo, magnio apykaitą mūsų organizmuose. Šiltuoju metų sezonu daugelis ypatingai mėgsta laiką leisti gamtoje. Keliauti prie jūros, vykti į turistinius žygius, stovyklauti, bei mėgautis vandens pramogomis. Buvimas gamtoje ne tik svarbus mūsų gerai savijautai, sveikatai, bet ir mūsų grožiui.

Aktyvus poilsis gamtoje, pavyzdžiui plaukimas baidarėmis, padeda išlaikyti puikias kūno linijas, sustangrinti ir sustiprinti raumenis, pagerinti širdies darbą, bei atsikratyti streso ar nerimo. Nors iš pirmo žvilgsnio tai atrodo daug ištvermės reikalaujanti vandens pramoga, bet pasitelkiant instruktorių pagalba, galima lengvai ir greitai išmokti visų subtilybių, belieka tik mėgautis šia nuostabia pramoga. Tai puikus būdas smagiai praleisti laiką su šeima, draugais ar kolegomis. Daugiau informacijos rasite – baidarės Vilniuje.

Buvimas gamtoje padeda atitrūkti nuo kasdienybės, pailsėti, leidžia nukreipti dėmesį į savirefleksiją, ryšį su Visata. Dažnai gamta siejasi su ramybe, harmonija ir dvasingumu, todėl veržiamės į jos prieglobstį pavargę nuo kasdienybės chaoso, nutolę nuo savęs, išeikvoję kūrybines jėgas ar praradę pusiausvyrą.