Pirmoji kelionė su vaiku, kaip teisingai pasiruošti?

Kelionė su vaikais prie jūros

Atėjo laikas pirmosioms atostogoms po šeimos pagausėjimo, tačiau jaučiasi nerimas, kaip joms pasiruošti, kad ir jūs, ir jūsų mažoji atžala jaustųsi gerai. Norint išvengti nereikalingo streso kelionės metu, svarbu gerai atlikti namų darbus ir viską iš anksto apgalvoti ir pasiruošti.

Kelionės su šeima, tai ne tik poilsis, bet kartu ir augimas, tarpusavio santykių stiprinimas, o vaikui suteiksite galimybę pamatyti daug įdomybių, bei mokytis naujų dalykų.

Tad nuo ko pradėti, kad kelionė būtų sklandi?

Kelionės planavimas

Kelionės trukmė, jei keliaujate su vaiku venkite tolimųjų skrydžių, bei keliones su persėdimais geriau atidėkite šiek tiek į ateitį, kuomet vaikas bus paūgėjęs. Pirmajai kelionei galite rinktis skrydžius, kurie trunka apie 2-3 valandas, tai pavyzdžiui Bulgarija, Egiptas, Turkija ar Kipras.

Nesuklyskite rinkdamiesi kelionės tipą, prieš užsisakinėjant kelionę informuokite agentūrą, kad reikalinga kelionė su mažu vaiku, pažintinės kelionės šiuo atveju nelabai tinkamos.

Rekomenduojama rinktis poilsinio stiliaus kelionę, skirkite laiko atidžiai išsirinkti viešbutį.

Išsiklausinėkite apie kambarius, ką juose rasite, kad vėliau nereikėtų nustebti. Ar juose bus pasirūpinta vaikiška lovele, galimybe pasišildyti vaiko maistą, ar yra rankšluosčiai vaikams ar geriau tokius dalykus pasiimti iš namų. Juk viešbutyje ir praleisite daugiausiai laiko, pasidomėkite ar viešbutis tinkamas šeimoms su vaikais, koks maisto racionas ir ar yra programų, žaidimų aikštelių, bei negilus baseinas vaikams.

rankšluostis vaikams

Ką pasiimti į kelionę ?

Leiskite vaikui padėti susikrauti daiktus, tegu jis jaučiasi savarankiškas pasirinkdamas jam pačius svarbiausius ir mylimiausius žaisliukus. Gal vaikas turi mėgstamiausius drabužėlius, tegul pasiima juos, aišku prižiūrėkite, kad lagaminas neliktų pilnas sunkių medinių žaislų.

dėkite atsarginių drabužių, gali pasitaikyti įvairių nelaimių kelionėje, tad geriau apsidrausti, kad būtų ramu, jog visada turėsite kuo aprengti vaiką

Pirmasis skrydis

Pasistenkite priderinti skrydžio laiką prie vaiko režimo, jei yra galimybė rinkitės skrydį laiku, kuris sutaptų su vaiko pogulio laiku. Tai bus naudinga ir jums ir vaikui, vaikas miegos, tad nereikės nerimauti dėl zirzimo ar muistymosi, o mažyliui laikas praeis daug greičiau.

Pasirūpinkite užkandžiais ir gėrimais, jų pagalba galėsite bent kuriam laikui užimti vaiko dėmesį, svarbu vengti saldumynų, nes nuo per didelio cukraus kiekio sunkiai sutramdysite vaiko energiją.

Turėkite lėktuvo salone mėgstamų žaisliukų, užduotėlių ar kitų vaiko mėgiamų veiklų. Jūs geriausiai pažįstate savo vaiką, pabandykite suplanuoti jam veiklos dviems ar trims valandoms, kad jos neprailgtų lėktuve. Piešinukai, filmukai, o gal tiesiog mėgiama vaiko knygutė padės, kad kelionė neapkarstų.