Kam reikalinga rekuperacinė sistema namuose?

Rekuperacinė sistema

Planuojantiems būsimus namus arba remontuojantiems tuos, kuriems būtinas atnaujinimas – dažniausiai kyla klausimas dėl rekuperacinės sistemos, kuri šiais laikais integruojama beveik visuose namuose. Kadangi statybų ekspertai tikina, kad tinkama vėdinimo sistema yra inovacija, kuri būtina – kyla klausimas KODĖL.

A klasės koeficientas – būtinas

Rekuperacinių sistemų produktai yra labai įvairūs, tad tikrai ne visi geba pasiekti norimą namų vėdinimo sistemos lygį. Ar verta pirkti pigesnes? Neverta ne tik todėl, kad jos dažniausiai nėra gebios išvėdinti namų, tačiau ir todėl, kad jos retai kada atitinka reikalavimus, kurie yra keliami A klasės tipo namams. O nuo 2016-ųjų metų visi naujai statomi namai privalo atitinka A klasės naudingumo koeficientus. Namų vėdinimas sąlygose – gan reikšmingas ir svarbus.

Sistemos funkcionalumas

Žinoma, įdiegti kokybiškas sistemas reikia ir verta ne tik todėl, kad to reikalauja įstatymas, tačiau vardan savo paties gerovės. Kadangi tai yra ilgalaikė investicija – žiūrėkite tai į galimybę, kuri gali pagerinti Jūsų gyvenimo kokybę ir tuo pačiu užtikrinti ilgesnį daiktų ir net viso paties namo funkcionavimo laiko tarpą.

Tuo pačiu geras sandarumas gali padėti sutaupyti, tad vėdinimo sistema leis išvengti nuolat atvertų langų, kurie išleidžia visa namuose esančią šilumą, tad tai ne tik neekonomiškas, tačiau ir neekologiškas šviežio oro gavimo būdas.

Rekuperatorius - kas tai?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O tai, kad oro trūkumas sukelia rimtas sveikatos problemas – žino kiekvienas.

Sistemos pasirinkimas

Kaip jau minėjome, šiuo metu produktų galimybės yra labai įvairios, tad verta skirti laiko jų paieškoms, lyginimui ir vertinimui, kad pavyktų rasti geriausiai dirbančią. Būtinai įvertinkite kuo daugiausia charakteristikų. Pats svarbiausia yra naudingumo koeficientas, kadangi pagal namo ploto dydį – reikalinga ir tam tikro galingumo sistema.

Galiausiai, visada verta pasitarti su specialistais, kurie įvertinę Jūsų galimybes bei namo poreikius – pasiūlys tinkamiausią rekuperacinę sistemą.

Ar sistema tinka visiems namams?

Nors dažniausiai akcentuojama, kad rekuperacinė sistema puikiai integruojama naujos statybos namuose, tačiau išties tai puikus pasirinkimas ir tada, kai namas yra pastatytas seniai. Tai gali pakelti būsto vertę, žinoma, suteikti kasdienybei daugiau kokybės.